Små händelser

Små händelser
Livet här

torsdag 15 maj 2014

Maskrosmarmelad

Hittade ett recept på maskrosmarmelad, låter spännande....... då hagarna här står i full blom är det bara till att plocka och sätta igång ett kok. Inte dumt att de utnyttjas, dessa hatade blommor av många... dock inte av mig!
Maskrosvin har jag hört talas om men inte marmelad. Receptet är bara till en liten sats marmelad, så blir den inte till belåtenhet är det inte hela världen...... bara halva om jag nu skulle bättra mig genom att inte kasta mat!! och vem vet den blir kanske till en sensation på frukostbordet!
Om så blir fallet, varför inte be gubben snickra ihop ett bord och sedan ställa mig vid vägkanten och därifrån bjuda förbipasserande på ett rån med just Maskrosmarmelad.......inte för att det ska vara någon försäljning av denna, utan hänvisa till hagarna för " Självplockning för en billig peng "....allt för att dryga ut hushållskassan!!                        
 

                                                                        RECEPT
5 dl Maskrosblommor
1 Lime
1 Citron
5 dl Vatten
3 dl Syltsocker


Drag loss de gula kronbladen och lägg dem i en värmetålig skål.
Tvätta citrusfrukterna noggrant och skala sedan av det yttersta skalen fint och lägg dem åt sidan.
Skär limen och citronen i skivor och lägg i skålen med blombladen. Koka uppvattnet och häll det i skålen. Låt alltsammans stå och dra tills vätskan svalnat helt.
Sila ner vätskan i en kastrull.
Blanda ner syltsockret och citrusskalet. Låt koka och låt sjuda i 20 minuter utan lock, rör om då och då. Skumma av väl.
Häll upp vätskan på väl rengjorda burkar med lock.
Det kan ta några dagar innan marmeladen har stelnat helt.
( ca 3 dl färdig marmelad )
         

Mycket av ogräset vi hatar, kan bli till godsaker .......så ut och tag vara på naturens resurser och samtidigt få ner ditt matkonto!!.......inte fy skam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: