Så var det dags att tömma i fårstallet, vilket är ett tungt arbete......inget jag klarar! Men det finns ju svart arbetskraft och det tänker jag utnyttja här.....imorgon!
Då gäller det att ha bullat upp med bröd, för tungt arbete fodrar mat och dryck.
Får sätta igång ett bullbak, så jag kan fylla på energin för min svartjobbare!!! som kommer imorgon.
Bullarna är enkla att göra de blir saftiga och goda, om du vill ha receptet...så får du det
här.
Recept på Goda Frukostbullar
10 dl mjölk
2,5 dl havregryn
100 gram margarin
100 gram jäst
1 tsk salt
1/2 dl sirap
18-20 dl vetemjöl
Koka upp gröt av 5 dl mjölk o havregrynen, blanda sedan i margarinet så att detta smälter.
Sedan blandas resterande ingredienser och degen arbetas smidig.
Tag upp degen på bakbordet o rulla den i längder som du sedan skär i ca 40 bitar o lägg dem på plåt.
Låt jäsa ca 30 minuter
grädda i ugn 225 grader ca 7-9 minuter
Låt svalna under bakduk
Lycka till!!
Då gäller det att ha bullat upp med bröd, för tungt arbete fodrar mat och dryck.
Får sätta igång ett bullbak, så jag kan fylla på energin för min svartjobbare!!! som kommer imorgon.
Bullarna är enkla att göra de blir saftiga och goda, om du vill ha receptet...så får du det
här.
Recept på Goda Frukostbullar
10 dl mjölk
2,5 dl havregryn
100 gram margarin
100 gram jäst
1 tsk salt
1/2 dl sirap
18-20 dl vetemjöl
Koka upp gröt av 5 dl mjölk o havregrynen, blanda sedan i margarinet så att detta smälter.
Sedan blandas resterande ingredienser och degen arbetas smidig.
Tag upp degen på bakbordet o rulla den i längder som du sedan skär i ca 40 bitar o lägg dem på plåt.
Låt jäsa ca 30 minuter
grädda i ugn 225 grader ca 7-9 minuter
Låt svalna under bakduk
Lycka till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar: