Perfekt matbröd, inga större ansträngningar, nästan så att det sköter sig själv!
Rör ihop allt på tjugo sekunder inget knådade, det låter väl härligt!
1 liter vetemjöl eller rågsikt
1/2 tsk torrjäst eller en liten bit färsk jäst, man tager vad man haver.
2 tsk salt
1/2 dl linfrö eller solroskärnor, inget måste.... helt frivilligt!
5 dl kallt vatten
Lägg plastfilm över skålen och låt det stå över natten ca 12 timmar.
Upp med degen på mjölat bakbord och vik ihop den ett par gånger.....inte knåda!!
Smörj o ströa en form och lägg degen i formen, plastfilm över o låt jäsa i ca 2 timmar.
Lägg ugnsfolie över formen
Grädda i 225 grader i 30 minuter
Tag av folien o grädda i ytterligare 20 minuter brödet ska ha en innertemperatur på 98 grader.
Låt det svalna utan bakduk.
Det lät väl inte så ansträngande?
Jag kan göra så mycket annat mellan varven och det gillar jag.
Kram från Ingela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar: