Inte behövs det mycket för att jag ska känna mig rik!
Att kunna gå ut till hönsen och hämta dags färska ägg till den "skånska ägga kakan"...det är, att känna mig rik!
En semla, ja, ja kanske två kan alltid slinka ner, vilken tid som helst på året....jag har inga problem med det!!
RECEPT PÅ MINA SEMLOR
3 dl mjölk
100 gr smör
detta värms till ca:37 grader
Rör ut vätskan med
50 gr jäst
9 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl socker
1ägg
1 påse saffran som krossas med lite socker
Blanda till en smidig deg, låt jäsa i 10 min.
Baka ut till ca: 30 bullar
Låt jäsa i 40 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg o mjölk.
Grädda i 225 grader ca: 10 min.
Att kunna gå ut till hönsen och hämta dags färska ägg till den "skånska ägga kakan"...det är, att känna mig rik!
En semla, ja, ja kanske två kan alltid slinka ner, vilken tid som helst på året....jag har inga problem med det!!
RECEPT PÅ MINA SEMLOR
3 dl mjölk
100 gr smör
detta värms till ca:37 grader
Rör ut vätskan med
50 gr jäst
9 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl socker
1ägg
1 påse saffran som krossas med lite socker
Blanda till en smidig deg, låt jäsa i 10 min.
Baka ut till ca: 30 bullar
Låt jäsa i 40 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg o mjölk.
Grädda i 225 grader ca: 10 min.
Vänta med semlor??.. när de kan ätas nu!!
Kram från Ingela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar: