Små händelser

Små händelser
Livet här

onsdag 8 april 2020

MAN TAGER VAD MAN HAVER.

Ett passande uttryck, i dessa tider!
Så ut och tag vad vi haver, nässlor finns det massvis av här på gården.



Ja du gissade rätt Nässelsoppa ska det bli...så enkelt men så gott!
En liten knippe av ramslöken, sedan går vi vidare.



Till gräslöken och klipper ett knippe ut av den.



Nu är det bara äggen till soppan, de hämtar jag inne hos hönsen. 


Känner mig allt lite stolt, när jag  lägger upp min rikedom på köksbordet hi, hi!

Recept 
Jag sköljer nässlorna och förväller dom.
Silar av spadet, sparar  3 dl samt 
tillsätter  2 dl mjölk o vispa i 2 1/2 msk mjöl
lägg i 2 buljong tärningar höns eller grönsaks 
låt det koka upp och lägg sedan i de hackade nässlorna och ramslöken och låt det puttra en stund.
Späd soppan med 1dl grädde o smaka av med peppar o ev salt.
Toppa sedan den färdiga soppan med gräslöken.
Du kan även ta i 2 msk sherry om du vill.
Så här lagar jag min Nässelsoppa 
Bon apetit!


Tag vara på det fina vädret och varför inte plocka lite nässlor!
Kram från Ingela 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: