Nu har jag fyllt på i förrådet med Simrishamns gurkor och lingonsylt.
Recept
Simrishamns gurkor
(döpta efter min godhjärtade vän,som kommer från Simrishamn)
2 kg gurkor skivas
En bit pepparrot skivas
En bunt dillkronor
Gult sennapsfrö
4dl ättiksprit
1l vatten
1kg socker
1dl salt
Varva de skivade gurkorna med pepparrot, dillkronor och sennapsfrö i burkar.
Koka upp lagen av ättiksprit vatten, salt och socker.
Slå den varma lagen över gurkorna och låt svalna, ställ burkarna kallt.
Färdiga att äta efter 4 dygn.
Lingonsylt
Kram mina bloggvänner
Ingela
Recept
Simrishamns gurkor
(döpta efter min godhjärtade vän,som kommer från Simrishamn)
2 kg gurkor skivas
En bit pepparrot skivas
En bunt dillkronor
Gult sennapsfrö
4dl ättiksprit
1l vatten
1kg socker
1dl salt
Varva de skivade gurkorna med pepparrot, dillkronor och sennapsfrö i burkar.
Koka upp lagen av ättiksprit vatten, salt och socker.
Slå den varma lagen över gurkorna och låt svalna, ställ burkarna kallt.
Färdiga att äta efter 4 dygn.
Lingonsylt
Kram mina bloggvänner
Ingela
Ser gott ut har du odlat dom själv? Dem är säkert extra goda eftersom dom kommer från simrishamn♥ kram
SvaraRaderaJa, det är 100 % säkert... mycket gott kommer från Simrishamn, både vänner och gurkor!
SvaraRaderaKram vännen