Små händelser

Små händelser
Livet här

lördag 23 september 2023

Mörkret faller allt tidigare.

 Så skönt att rensa upp inför hösten, några av djuren passade på och se om det fanns något ätbart…inget får gå till spillo.




Mitt citrus Purcha har trivts bra ute i växthuset, men nu har jag tagit in det, så får jag se om den överlever vintern här inne. Jag är egentligen inte glad för att ha så stora växter inomhus, men vad gör man?





Hösten inger ett sådant lugn, när naturen förbereder sig för vintervilan och både djur och gårdsfolket håller kväll allt tidigare, när mörkret faller. Några höns får jag alltid mota in, om än de går motvilligt in…ja se ungdomar!! 




Skogen lockar fram kreativiteten, där finns det mesta för skapande åt både kransar, djur av kottar till en hel bondgård…bara till att låta fantasin flöda!



J. fiskar idag, så jag hoppas han kommer hem med strömming, så att vi har till julens inläggningar. Stekt strömming med potatismos och lingon är inte illa….ja det återstår att se vad han kommer hem med? Jag såg förresten att någon redan hade sett skumtomtar och julmust till försäljning, snälla låt det vara jul när det ska vara!

  



Kram från ett Skåne som börjar gå till höstvila/Ingela 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: