Små händelser

Små händelser
Livet här

måndag 18 september 2023

Grönt… så rogivande

 Jag är en älskare utav grönt, en så rogivande färg. En bukett av Douglasspirea, bräken och hassel blev det, allt i grönt och så fräscht.  


Helgen har verkligen bjudit på sensommar värme, plus en massa knott och mygg. J. har tillbringat helgen i Danmark på dotterns ” Badhotell ”, så en annan har varit gräsänka hemma på gården. Så blir det när man har en massa djur som ska ha passning, en åker den andra får stanna hemma. Är van vid detta laget, det är en själv vald livstil.



Alltså så mycket ekollon det är år, det blir till att räfsa i en av hagarna där hästarna ska gå. Vildsvinen har redan varit i farten och bökat upp, de gillar ju ekollon… så här ska det krattas för glatta livet!



Mörka kvällar och morgnar, men så mysigt, att åter få tända ett par ljus till frukosten stunden.






Det är ett evigt flyttande av de hästarna som ska vänja sig så sakta, med att beta gräs nu på hösten. Några timmar sedan tillbaks igen i sommarhagen, där det knappt finns något gräs. Så småningom ska de kunna gå i samma hage hela dagen. Men det är mödan värt, för att slippa att få sjuka hästar med fång.



Ulltottarna vandrar hemåt nu på kvällarna, för att sedan tillbringa natten i stallet. De går som de vill, ömsom i hagarna och i trädgården.


I kväll ska hästarna hämtas in för natten, så nog märks det, att nu är det höst på riktigt…. då alla djuren är inne i sina stall på nätterna.

Kram från oss alla/ Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar: