Små händelser

Små händelser
Livet här

tisdag 17 september 2019

RUGGIGT OCH MATBRÖD

Varmt och skönt inne köket...doften av ny gräddat bröd sprider sig, alltså denna doften! 



Ett lätt bakat bröd, så knaprigt och gott. 




                          RECEPT 
10 gram jäst
7,5 dl kallt vatten
Rör ut jästen i vattnet 
1 msk salt
3 dl durum vetemjöl
15-17 dl vetemjöl
Röres i 
Tag upp degen och arbeta den till en fast o smidig deg. 
Lägg degen i en stor bunke, för den jäser till dubbel storlek. 
Låt degen jäsa över natten. 

Tag upp degen men knåda den inte.
Samla ihop den i två delar och lägg dom i korgar för jäsning i ca: 1 timme till dubbel storlek.
Stjälp försiktigt upp bröden ur korgarna på en smord plåt. 
250 graders ugnsvärme, sätt en braspanna i botten. 
Sätt in bröden i ugnen och häll 1/2 dl vatten i braspanna, stäng ugnsluckan. 
Sänk värmen till 200 grader.
Grädda i ca: 35 minuter, de ska ha en fin färg för att få en knaprig skorpa.
Låt det svalna utan bakduk, för att behålla frasigheten. 
Bon aptit

Kram från Ingela 

1 kommentar:

  1. Sååå gott och så doften :) Kan känna den enda hit...
    Men någon regnig och blåsig söndag ska jag nog hinna baka! Tack för receptet Ingela.
    Höstkram från Titti

    SvaraRadera

Kommentar: