Hagarna står gula av tusentals små vajande solar.
Här är det inte så noga, de blommar vilt i det som kallas "min trädgård."
En får göra vad en kan, för hjälpa alla pollinerande insekter.
Jag brygger inte vin, men en god marmelad blir det allt till frukost mackan.... det är inte fy skam!
Så ut och plocka!!
MASKROSMARMELAD
5 dl av enbart det gula på blomman.
2 citroner skalas tunnt, spara skalet. Skiva citronerna tunnt och lägg i tillsammans med maskrosorna.
5 dl vatten kokas upp och hälls över, låt detta stå tills att det har kallnat.
Sila massan och häll saften i en kastrull.
3 dl syltsocker hälls i tillsammans med citron skalen.
Låt det koka upp och sedan små koka i ca:15 min.
Skumma väl.
Häll upp på rena burkar.
Förvaras kallt.
"Bon aptit"
Naturen bjuder på så mycket gott!
Kram till dig
från Ingela
Åhh så kul! Gul och god marmelad måste testas :) Tack för receptet...
SvaraRaderaHa en fortsatt fin helg.
Kram från Titti på ön