Små händelser

Små händelser
Livet här

torsdag 30 september 2021

OPS!!

 Vart tog dessa dagarna vägen, ja de har gått i en ryslig fart!!



Det har inte blivit så värst många knop, matat fåglarna och hönsen….så jag har känt mig som en pensionär på riktigt!!…hi,hi!!!


Har förstås varit hos optikern, så snart ska jag även se vad jag gör….det har ju sina fördelar. Behöver ju inte stå på näsan, det räcker att jag står på huvudet ifrån häst ryggen!


Silkeshönsen trotsar regnvädret och ser ut som våta trasor när de mot kvällen behagar gå in!!


Just nu huserar jag mellan grytor och kastruller, det är ju torsdagsmiddag för nära och kära. Lilla Aurora är så klart medelpunkten här då!


Busväder här idag, fy allting bli så ogästvänligt, redan varit genom blöt ett antal gånger och fler lär det  bli!

Kram från Ingela 

söndag 26 september 2021

TAR DET LUGNT.

 Ja så ser det ut, efter gårdagen. Då gick hästen jag red på omkull och jag hamnade med huvudet före  i backen….tala om att jag såg både stjärnor och månar. Nacken fick sig en reell smäll, men det kunde ha gått mycket värre. 



Liniment och ta det lilla lugna, jag strosar bara omkring här hemma, det är väl så söndagar ska vara. Den heter ju ”vilodagen” även om jag normalt inte läger någon vikt vid det.


Trots att det är söndag njuter jag och katten. Mår bättre idag trots allt, så tacksam ….har fått hjälp av dottern med mockning i stallet. 


Jag har mycket att lära av katterna…vila och ta det lilla lugna.


Deras smidighet skulle jag haft, men där går nog gränsen för mig.


Fortsätter min söndag som kattens.

Ta det lugnt och var rädd om dig.

Kram från Ingela 


fredag 24 september 2021

SÅ VAR DET HELG IGEN!

 Blåsigt slut på veckan så fårskinnen har kommit på plats inne i lusthuset och kaminen är tänd…..nu är jag redo för kallare dagar.


J. Gräver upp hela trädgårdslandet för lite omorganisation. Bärbuskarna flyttas likaså pallkragarna, så det blir lite enklare att hålla iordning. Allt detta till glädje för hönsen hönsen, så många godsaker i den svarta myllan.


Rönnbären ligger lite varstans nu i trädgården, det är fest för både ulltottarna och hönsen.



En lugn och skön fredagskväll blir det här, när alla djuren är installade.


Ha en skön helg.

Kram från Ingela 

torsdag 23 september 2021

AGDAS PENSIONAT!

 Ja nu är det inte jag som har öppnat något pensionat….men väl hönan Agda! Ja hon är driftig den där Agda.




Tuppen Björne har fixat och donat, så nu har hon även fått upp en skylt på pensionatets dörr…ja vad de där hönsen kan hi,hi!!



Stolt så som bara en tupp kan vara och med ett nöjt galande sneglar han upp på sitt mästerverk.


Agda nu hoppas jag på att rörelsen går runt för dig, med både foder och allt som gästerna behöver. Gott att ha dina systrar Anna och Alva till hjälp.


Bara till att önska henne ”lycka till”!!
Kram från både Agda o Ingela 



tisdag 21 september 2021

DJUREN HAR EN INBYGGD KLOCKA.

 Segt att stiga upp, ingen sol som väckte  mig, bara gråväder.Vet att många väntar på mig därute, så det är bara till att hoppa i kläderna.


Den här lilla har alltid spetsade  öronen, när hon vet att det är tid, för klockan kan hon.Gnäggar högt när hon hör att jag öppnar ytterdörren, då vet jag att hon står där utanför stalldörren och väntar....strunt i om det är gråväder, hon är min lilla sol.



Hönsens kacklande inne i ifrån hönshuset, kan jag inte undgå. De väntar på att få komma ut, för mycket gott väntar på dom i det daggvåta gräset.Tuppen Björne tar sitt uppdrag på allvar, med att hålla vakt, på eventuella faror,

Med mig in, får jag en korg med morgon färska ägg.

Hästarna ute i hagen väntar på sina spannar med frukost. Ulltottarna som också går där, har fått smak på vad det är i spannarna, så det gäller att vakta sin spann.


Ja så här, ser mina morgnar ut. Även om det är motigt att stiga upp, så blir det bra när jag väl har fått benen ur bingen. Jag tror att man mår bra med rutiner och har fullt upp….då mår nog människan som bäst.

Nu lite frukost till mig.

Kram från Ingela 



lördag 18 september 2021

HÖST GÖROMÅL

 Ja nu är hösten här. Tid för att plocka ner de sista äpplena, gräva upp vinter potatisen och morötterna.



Måste ha varit ett bra frukt år, så mycket frukt till både oss och djuren.


När allt är upptaget, då ska det rensas, så det är klart för nästa års odling.
Persiko trädet i växthuset har jag tuktat och nästa år ska banne mig inte frosten ta blommorna. Jag får se till att packa in det på nätterna.



Visst är hösten vacker med sina eldiga toner, men hösten är en tid då jag känner mig något ”down”. Känns som om alla veckans dagar är söndagar och de är som de är…något trista om jag säger så.



Lite sorgligt…men känner att jag ska trappa ner på antalet ulltottar. Fyra tackor, en bagge och så förstås våran Lasse kommer att bli kvar.






Nu ska jag göra något som får mig att må bra…sadla en häst och ge mig ut på en tur.

Kram från Ingela 


måndag 13 september 2021

HETT!

 Måndag skulle ha ridit, men inte så inbjudande då det regnar, så det blev lite pyssel inomhus istället.



Chilin har jag torkat, en krydda som är ett måste. Stark het mat så himla gott även om J. ibland har haft en annan åsikt…då han har chippat efter andan!! 



Av egen erfarenhet, en dålig sådan, använder jag alltid handskar, när jag håller på med chilin. Annars usch ja, den hettan på fel ställe vill jag inte uppleva igen!!!


Ännu ingen chili i brödbaket, där går nog gränsen!  




Visst är de en färg klick, där de står med sina röda hattar. Blomkåls svampen anses vara en delikatess, har dock aldrig förstått finessen. Inte bara smaken som jag kan vara utan, utseendet ser då inte vidare inbjudande ut. 


Trots en regnig dag så otroligt varmt, trodde jag skulle få värmeslag, när jag gick dagens uppsatta stegantal. Så nöjd när det är gjort, skönt att kunna sova en hel natt utan att behöva ta värk tabletter.  Gång och ridning gör verkligen underverk på en sliten kropp.

Kram från Ingela 

söndag 12 september 2021

BARA TILL ATT GILLA LÄGET!

 Björkens löv singlar mot marken, så oavsett vad jag vill så går vi mot höst. Jag får allt vara glad för alla varma sensommardagar, otroliga tjugosju grader har termometern visat….lite för varmt för mig, som fortfarande kan känna kärringbrus!!


Så friskt och skönt efter nattens regn. Regn är lika med mycket godsaker där under löven, så det var kapplöpning med att vara först ut, när jag öppnade hönsluckan på morgonen.



Ute hos hästarna är det närmast slagsmål mellan ulltottar och hästar, när jag kommer med hästarnas spannar, som innehåller gotter vilket ulltottarna har fått nys på. Ja lugna mornar, vad är det?




Är man katt här på gården med hundar som mer än gärna hade satt tänderna i en…då gäller det att kolla läget innan man sätter ut tassarna. 



Både söndag och höst…. två saker på en gång, som jag inte kan springa ifrån, men en lååång tur med en av hundarna blir det. Bara en hund?…. ja det stämmer, den gamle killen börjar precis som jag, känna av den där åldern. Men jag har gett mig fasen på, att minst trettontusen steg ska här avverkas dagligen….hittills inga problem med det!




Ha en skön söndag, så biter vi tag i en ny vecka imorgon.’
Kram från Ingela


torsdag 9 september 2021

DE SKA VÄNJAS SAKTA.

 Både jag och stallkatten njuter av det färdig målade stallet….så trött på allt vad målning heter just nu!!


Dags att bita tag i tillvänjningen av gräs, för de tre hästarna som har tvingats gå i mager hage sedan april.


Denne killen har mått dåligt i sommar, så jag är därför extra  rädd om honom. 



Börjar med tio minuter, till hästarnas besvikelse som så klart trodde… nu så är det fritt fram!


Ökar en tjugo minuter om dagen, gissa om dessa minuter är omtyckta? Vilka glädje skutt de gör, när de blir släppta ut på betet.


Målet är att min lilla flock så småningom ska gå samlade i hagen. Men ännu är vi inte där, det gäller att skynda långsamt framåt, vill inte få några bakslag. Förhoppningsvis i slutet av september ska de kunna vara samlade igen….håller tummarna!


Kram från Ingela