Dax att baka världens enklaste bröd, jag rörde ihop till det igår kväll och det fick jäsa i ca: 12 tim. Ingen knådning, bara vika ihop degen som en kudde efter nattens jäsning. Lägg försiktigt degen över en i en oljad och mjölad skål låt det jäsa under bakduk i två timmar. Sätt en bröd form in ugnen i 225 grader, så att den blir varm. Olja sedan formen och strö lite mjöl i den, stjälp försiktigt upp degen i formen och lägg folie över den. Grädda i 30 min., tag av foliet och fortsätt grädda i 20 min. till. Låt sedan brödet svalna utan bakduk.
Knådfritt bröd
10 dl vetemjöl
5 dl kallt vatten
1 tsk jäst ca: 5 gram
2 tsk salt
Så skönt att helgerna är över och allt är som vanligt igen. Hästarna ska få fixat sina hovar imorgon bitti. Så de sjö blöta hästarna fick komma in tidigare och få på sig fleece täcken. För det är inget vidare att sko blöta hästar, så jag hoppas att de har torkat lite till morgon bitti.
Matförrådet till djuren måste fyllas på, så det blev en tur till Lantmannabutiken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Kommentar: