Dags för bullbak, så det blev en tur ut i hagen för att plocka lite ingredienser till mina
solbullar som skulle innehålla maskrosor.
Dom kan användas till mycket,de där maskrosorna....så ge dig ut och plocka, låt din fantasi flöda!
Jag själva ska prova på att också göra maskros sirap.
Plockade av de gula kronbladen, så att jag fick ca:3 dl, som jag sedan blandade i degen.
RECEPTET PÅ SOLBULLARNA
2,5 dl havregryn
5 dl mjölk
koka ihop till gröt, tillsätt
100 gram margarin i gröten o låt det smälta, tillsätt sedan
5 dl mjölk
Rör ut jästen med den fingervarma gröten
100 gram jäst
1 dl sirap
3 dl masrosblommor blandas i.
1 tsk salt
Ca:8-10 dl rågsikt
10 dl vetemjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
Blanda degen väl
Skär ut till ca: 45 bullar o låt de jäsa på plåt i ca:30 min.
Grädda i 225 graders varm ugn i ca:8 minuter
(degen ska bara jäsa en gång dvs på plåten)
Kraam Ingela
solbullar som skulle innehålla maskrosor.
Dom kan användas till mycket,de där maskrosorna....så ge dig ut och plocka, låt din fantasi flöda!
Jag själva ska prova på att också göra maskros sirap.
Plockade av de gula kronbladen, så att jag fick ca:3 dl, som jag sedan blandade i degen.
RECEPTET PÅ SOLBULLARNA
2,5 dl havregryn
5 dl mjölk
koka ihop till gröt, tillsätt
100 gram margarin i gröten o låt det smälta, tillsätt sedan
5 dl mjölk
Rör ut jästen med den fingervarma gröten
100 gram jäst
1 dl sirap
3 dl masrosblommor blandas i.
1 tsk salt
Ca:8-10 dl rågsikt
10 dl vetemjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
Blanda degen väl
Skär ut till ca: 45 bullar o låt de jäsa på plåt i ca:30 min.
Grädda i 225 graders varm ugn i ca:8 minuter
(degen ska bara jäsa en gång dvs på plåten)
Kraam Ingela
Jamen vilken grej! Maskrosbullar! Måste verkligen testa detta, hela gräsmattan är ju gul just nu...
SvaraRaderaAlltid lika härligt att kika in till dig :)
Kram från Titti